Tandreglering för vuxna

Undviker du att le för att du inte har fina tänder? Sneda tänder som överlappar eller står ut, en glipa, eller ett ojämnt leende är vanligt och kan orsaka både dåligt självförtroende och problem med munhälsan. Vi har erfarna tandläkare som kan hjälpa dig med tandreglering även senare i livet, med nästan osynliga plastskenor som byts ut efter hand.

INVISALIGN reglerar tänderna med hjälp av utbytbara genomskinliga plastskenor. Skenorna är individuellt framtagna efter dina tänder och ersätts varje vecka med nya inför nästa sekvens. Varje skena har en avancerad funktion som rör tänderna gradvis mot det beräknade slutresultatet. Detta sker genom att skenorna varannan vecka skiljer sig i formen från varandra, men att den lilla skillnaden skapar tillräcklig kraft för att få dina tänder att röra sig mot det önskade målet. Detta fortsätter till det att varje skena i hela serien har använts för att nå ditt önskade leende.  Vi kontrollerar regelbundet att allt går som planerat. Om den behandlande tandläkaren tycker att Invisalign är rätt metod för dig så upprättar denne en detaljerad behandlingsplan. Vi avbildar dina käkar och tänder med en laser-skanner och på datorn kan du sedan se hur dina tänder kommer att se ut efter avslutad behandling och kan då ge dig ett förslag med behandlingstid och kostnad. 

Behandlingstiden varierar från 7 veckor för enklare felställningar och betydligt längre för avancerade regleringar. Skenorna skall användas regelbundet, dygnet runt, morgon som kväll. Detta är för att behandlingen ska gå korrekt till och för att den planerade behandlingstiden hålls.  

Fördelarna med Invisalign är många, det är en beprövad och säker metod som är bekväm då den är avtagbar och skaver inte mot mjukvävnad i munnen. Skenorna är diskreta och kan tas bort tillfälligt vid exempelvis möten och festligheter. Invisalign är nästan osynlig, bekväm utan smärta och man får tydliga resultat! 

 Den genomskinliga tandskenan är väldigt diskret och kan tas bort vid exempelvis möten, måltider eller tandborstning, men skall annars användas både dag och natt.

De är så gott som osynliga, bekväma och avtagbara. Efter avslutad behandling behövs en retainer eller skena som du använder nattetid för att behålla tändernas positioner. 

Invisalign skenor tillverkas individuellt för din mun och flyttar tänderna lite i taget tills du har det leende du vill ha.  

Läs mer på INVISALIGNS hemsida!

Före och Efter – INVISALIGN

Mun1

Ett jämnare leende har skapats genom en lätt justering av tändernas form och Invisalign skenor. Behandlingstid 14 veckor och kostnad 24500 kr 

Före och Efter – INVISALIGN

Tann före och efter

Här satt en tand innanför övriga tänder och flyttades ut så att tandraden blev jämn. Behandlingstid 7 veckor och kostnad ca 14900 kr. 

Före och Efter – INVISALIGN

AK.mun

Behandlingen för alla åldrar. 60-årig kvinna som inte trivdes med sitt leende och ogärna log. 14 veckors behandling, kostnad 24500 kr.

Före och Efter – INVISALIGN

Magn

Ojämn tandrad där vissa tänder hamnar i skugga och därför ser ut att helt saknas. Efter 14 veckors behandling är leendet jämnt. Kostnad 24500kr.

Gå till toppen