Implantat

Har du förlorat en eller flera tänder?

Tandimplantat har blivit ett allt vanligare alternativ för den som vill ersätta sina förlorade tänder. Det är en långsiktig och säker metod för att få tillbaka funktion och utseende.   

  • Redigera Textredigerare

De stora fördelarna med tandimplantat är att de, till skillnad från exempelvis löstagbara proteser eller bryggor, fästs i käkbenet med skruvar av titan. Detta innebär att du med ett tandimplantat kan undvika flera av de hälsoproblem som uppstår när du saknar tänder i din tandrad. 

I normalfallet kan du göra hela behandlingen hos oss – både operationen och den protetiska tandersättningen. Hur många behandlingar och hur lång läkningstid som krävs varierar, men de flesta har nya tänder inom 3 månader. Vissa fall kräver dock benuppbyggnad eller bentransplantat, som utförs vid en specialistklinik.

Implantat är en behandling med mycket god prognos, där 95% av behandlingarna lyckas. Är du rökare eller har tandlossning är dock prognosen sämre. Implantat kräver en mycket god munhygien och tätare tandläkarbesök livet ut.

Tandläkare Monika Persson har utbildning i implantatkirugi och protetik från universitetet i Frankfurt och mångårig erfarenhet av rekonstruktiva behandlingar.

Hos oss kan du få implantatskruvar från Astra Tech.

Information till dig som skall genomgå en implantatoperation som du kan skriva ut. FÖRE och EFTER operation.

Före & Efter 

Behandling med implantat 

Gå till toppen